fbpx
25 en 26 juli 2020, Amsterdam

SING YOUR SONG BOOTCAMP - studio edition

Een inspirerend workshopweekend waarin je leert over zangtechniek, songwriting en met ons de studio ingaat om een song naar keuze op te nemen. Deze bootcamp wordt begeleid door Annemarie Hilbrands, Channah van 't Riet en Thijs de Melker.
INCLUSIEF GEMIXTE STUDIO-OPNAME

Vol vertrouwen in een echte studio leren staan met je favoriete of je eigen lied? Tijdens een intensief zangweekend zetten we de puntjes op de i van een nummer waarmee jij in de spotlights gaat staan, naar keuze begeleid door onze professionele pianist. Dat kan een bestaand nummer of een eigen song zijn. We gaan aan de slag met zangtechniek, songwriting, tekstbeleving en microfoontechniek – zo werken we toe naar studio-opname op zondagmiddag.

Met twee ervaren docenten, een producer, een pianist en in een kleine groep (max. 6 deelnemers) maak je in deze workshop een grote sprong vooruit wat betreft je zang en zelfvertrouwen in de studio en leer je een aantal fijne kneepjes op songwriting-gebied.

Dit workshopweekend wordt georganiseerd door LalaLab i.s.m. Vocal Freedom.

Docenten

Annemarie Hilbrands

Annemarie Hilbrands

Annemarie Hilbrands is gediplomeerd en geautoriseerd CVT-docent na een 3-jarige opleiding aan het zanginstituut van Cathrine Sadolin. Ze heeft haar eigen lespraktijk in Amsterdam, Vocal Freedom. Met een goede zangtechniek ontdek je meer mogelijkheden van je stem en kun je vrijer zingen. Annemarie kan je helpen met bijvoorbeeld het halen van hoge/lage noten, volumes, stabiliteit van noten, ademsteun etc. Naast privéleerlingen heeft ze les gegeven aan studenten van Theateropleiding Selma Susanna en zang- en spreekstem-workshops aan docenten van de Muziekschool Amsterdam.

"Ik hecht veel waarde aan een goede en veilige sfeer in de les, zodat je je vrij voelt om te experimenteren. Het zingen is bij mij ook niet allemaal vanzelf gegaan! Ik begrijp heel goed over welke drempels je soms heen moet stappen."

Annemarie Hilbrands
channah_74

Channah van 't Riet

Channah van ’t Riet studeerde zang & songwriting aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde hier lessen bij o.a. Anouk en Mathilde Santing. In de jaren hierna deed zij honderden optredens (o.a. Concertgebouw, Paradiso, radio en televisie) en bracht zij een album en twee EP’s uit. Daarnaast zette zij songwriting academie LalaLab op, waarin zij beginnende en ervaren songwriters coacht in het schrijven en naar buiten brengen van eigen nummers, tevens schrijft ze veel over muziek. Channah kan je helpen met je zang, instrumentbeheersing, het schrijven van liedjes en je podiumpresentatie.

"We hebben ervoor gekozen om de groep klein te houden, zo weten we zeker dat je de intensieve begeleiding krijgt die jij verdient. Door deze geconcentreerde aandacht kunnen we in een weekend veel bereiken en zorgen dat je met een mooie opname naar huis gaat."

Channah van 't Riet
Thijs de Melker.00_png_srz

Thijs de Melker

Thijs de Melker opereert onder de naam Teejay en is een ervaren producer, arrangeur, audio-designer en componist. Tevens is hij gitarist, o.a. bij de Raggende Manne. Dit weekend zijn we te gast in de studio van Thijs, aan de Amsterdamse IJ-haven. Thijs neemt je liedje op en zorgt dat je een professionele opname mee naar huis krijgt.

Programma

Zaterdag 25 juli, 10.00 uur

Kennismaking en warming up (locatie: Marci Panis).

10.30 uur: Workshop zangtechniek

Wil je makkelijker en vrijer zingen, eindelijk die lastige noot halen? Met de praktische tips van de moderne zangmethode Complete Vocal Technique haal je meer uit je stem.

11.30 uur: Workshop songwriting

Schrijf je al eigen nummers of zou je het wel eens willen proberen? Wat maakt een liedje goed? Met deze tips & tricks kom je een stap verder – ook als het helemaal nieuw voor je is.

12.30 uur

Lunch.

13.15 - 16.30 uur: Individueel zingen

Jouw favoriete nummer (een cover of een eigen song) staat dit weekend centraal. Je zingt het nummer voor de groep en gaat aan de slag met de docenten. Samen werken we aan jouw vragen en obstakels. Je kunt hulp en advies krijgen op het gebied van zangtechniek, tekstbeleving, compositie/tekst van je eigen song, etc. Ook kun je de groep gebruiken als klankbord.

16.30 - 17.00 uur: Afsluiting & planning maken voor zondag

We beschikken zondag naast de opname-studio over een tweede ruimte. Daar kun je nog een extra sessie songwriting of zangtechniek inplannen met de docenten.

Zondag 26 juli, 10.30 uur

In de studio leer je alles over microfoontechniek en termen als compressie, EQ, mixen en masteren (locatie: Teejay Studio).

12.00 uur: Je song opnemen

In een individuele sessie neem je je eigen nummer op, onder begeleiding van de producer en de docenten.

Evt.: oefenen met pianist

Je hebt de extra optie in de studio begeleid te worden door een professionele pianist. Wil je jezelf begeleiden dan kan dat natuurlijk, zowel op piano, gitaar, als andere instrumenten.

12.00 - 17.00 uur in Studio 2

Extra sessie zangtechniek of songwriting. We beschikken op zondag over een tweede ruimte waar je van Channah en/of Annemarie een extra sessie songwriting of zangtechniek kunt krijgen. Naar keuze en op vrijwillige basis :).

17.00 uur: Afronding & borrel

We praten na en geven nog wat laatste tips tijdens een gezellige afsluitende borrel.

De volgende dag: je opname!

De dag na het weekend ontvang je per mail de gemixte en gemasterde opname van je nummer. Die kun je vervolgens op Spotify laten zetten, bijvoorbeeld.

Locaties

Zaterdag: Marci Panis, Marcusstraat 52, Amsterdam

Zondag: Teejay Studio, Rietlandpark 389, Amsterdam

Kosten

€ 374,-, incl. 21% BTW / € 309,09 excl. BTW.

De prijs in inclusief:

  • Workshops zang, songwriting en studiotechniek
  • Coaching in een individuele sessie met beide docenten
  • Een studio-opname met nummer naar keuze in de Teejay Studio
  • Een mix & master van je opname in mp3- en wav-formaat (Spotify-ready)
  • Koffie, thee en snacks
  • Een drankje tijdens de afsluitende borrel

Exclusief:

  • Lunch
  • Muzikale begeleiding door een professionele pianist (bij te boeken voor € 40,- (excl. BTW)

Horen hoe dat klinkt?

Je hoort Ophélie, Klaske, Philip, Bente en Lois tijdens één van onze studiodagen in de Teejay Studio:

CONTACT

Heb je een vraag, wil je meer informatie of even bellen om te kijken wat LalaLab voor je kan betekenen? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Liever even bellen? Maak een telefonische afspraak via ons menu ('Kennismakingsgesprek').