fbpx
21 t/m 25 oktober 2024

SONGWRITING RETREAT
op Terschelling

Een inspirerend writing camp waarin je leert over songwriting en tijd en ruimte hebt om te schrijven, te zingen en te werken aan je muzikale ideeën. Deze songwriting vakantie wordt begeleid door Channah van 't Riet en Jaap Roggeveen.
VROEGBOEKKORTING TOT 1 JUNI A.S.

Schrijf je graag, maar kom je er thuis maar niet aan toe?

Zoek je tijd en ruimte om te werken aan je eigen geluid?

Of zing je graag en zou je je veel meer in songwriting willen verdiepen?

Heb je behoefte aan inspiratie van andere bevlogen muziekmakers?

Doe dan mee met dit Songwriting Retreat op één van de mooiste plekken van Nederland! Tijdens deze midweek van maandag 21 t/m vrijdag 25 oktober 2024 gaan we aan de slag met je schrijf-skills. Met twee ervaren docenten en in een kleine groep maak je in deze workshop een grote sprong vooruit wat betreft je muziek, je zelfvertrouwen en leer je een aantal fijne kneepjes op songwriting-gebied. Daarnaast is er voldoende vrije tijd om van Terschelling te genieten.

We werken bewust in een kleine groep, op een ruime locatie, zodat er alle tijd is voor jou en je eigen songs.

Dit Songwriting Retreat wordt georganiseerd door LalaLab i.s.m. Vocal Freedom en de Folkshegeskoalle.

Voor wie?

Deze song vakantie is bedoeld voor iedereen die liedjes schrijft. Of je nou net begonnen bent of al jaren bezig bent, of je een instrument bespeelt of niet: omdat er veel ruimte is voor individuele sessies, is er alle tijd voor jouw eigen vragen en ontwikkeling. Ongeacht het genre waarin je graag schrijft, werken we aan je techniek, skills en zelfvertrouwen.

Ook is er tijd om samen te schrijven en muziek te maken, bijvoorbeeld in groepsopdrachten. Of je deze week liever alleen werkt of samen met anderen: dat is aan jou.

Programma

Maandag 21 oktober, vanaf 14.00 uur

Aankomst in de Folkshegeskoalle en inchecken in de kamers. ’s Avonds maken we kennis met elkaar tijdens een gezamenlijk diner. Tijdens een eerste schrijfsessie leer je elkaar ook muzikaal kennen.

Dinsdag 22 oktober

We starten om 10.00 uur met een Workshop Songwriting. Na een lunchpauze is het tijd voor je eigen sessie met de docent, waarin je werkt aan jouw liedjes en vraagstukken op zang- of songwritinggebied.

Woensdag 23 oktober

We starten om 10.00 uur met een workshop. Na een lunchpauze is het tijd voor je eigen sessie met de docent, waarin je werkt aan jouw liedjes en vraagstukken op zang- of songwritinggebied.

Donderdag 24 oktober

’s Ochtends komen we voor een workshop bij elkaar. In de middag is er ruimte om te werken aan je eigen songs, samen te schrijven of om het eiland te verkennen. ’s Avonds geven we acte de présence tijdens het slotoptreden.

Vrijdag 25 oktober

In de ochtend sluiten we de week passend af.

Locatie

Folkshegeskoalle, Badweg Hoorn 11, Hoorn, Terschelling

Docenten

channah_74

Channah van 't Riet

Channah van ’t Riet studeerde zang & songwriting aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde hier lessen bij o.a. Anouk en Mathilde Santing. In de jaren hierna deed zij honderden optredens (o.a. Concertgebouw, Paradiso, radio en televisie) en bracht zij een album en twee EP’s uit. In 2022 volgde een nieuwe EP, ‘A Waiting Game’. Op dit moment tourt zij langs de theaters met haar muziektheatervoorstelling ‘Songs for Leonard’, een ode aan Leonard Cohen, en trekt ze hiermee uitverkochte zalen.
Daarnaast zette zij songwriting academie LalaLab op, waarin zij al honderden beginnende en ervaren songwriters coachte in het schrijven en naar buiten brengen van eigen nummers.

jaap-roggeveen-1-1

Jaap Roggeveen

Jaap Roggeveen is singer-songwriter en al bijna 20 jaar een bevlogen en motiverende docent in songwriting en productie aan de Artez Popacademie in Enschede en hielp al honderden studenten. Naast zijn eigen projecten componeert en produceert hij in elk genre, zo werkt hij o.a. met Shirma Rouse, Wolter Kroes en Xander de Buisonjé. Jaap ontwikkelde voor het conservatorium diverse onderwijsprogramma’s in songwriting en begeleidt studenten intensief. Hij overziet altijd het geheel, zonder de details uit het oog te verliezen.

"We hebben ervoor gekozen om de groep klein te houden, zo weten we zeker dat je de intensieve begeleiding krijgt die jij verdient. Door deze geconcentreerde aandacht kunnen we in een week heel veel bereiken!"

Channah van 't Riet

Veelgestelde vragen

Voor wie is de songwritingweek bedoeld?

Deze midweek is bedoeld voor singer-songwriters van elk niveau én voor iedereen die het schrijven van liedjes graag zou willen ontwikkelen. Omdat we met meerdere docenten werken in een kleine groep, is er alle tijd en ruimte om in te tunen op jouw vragen en niveau. Ook krijg je de kans andere singer-songwriters te leren kennen en samen te schrijven.

Is er een minimum leeftijd?

In onze groepen songwriters variëren de leeftijden tussen de 15 en de 75. Alle leeftijdsklasses komen voorbij. En het grappige is, dat deze variatie veel voordelen heeft, en eigenlijk geen nadelen. Met muziek als grote gedeelde liefde vindt iedereen aansluiting, kennis en inspiratie bij elkaar.

Ik heb eerder aan een songwriting workshop meegedaan. Kan ik weer meedoen?

Omdat elke workshopweek bij ons anders en uniek is, ben je van harte uitgenodigd om weer deel te nemen. We focussen in deze week op jouw eigen muzikale ontwikkeling en er is dan ook heel veel ruimte voor eigen sessies met de docenten. Ook is er veel tijd om zelf, solo of samen, te schrijven, te oefenen of het eiland te verkennen.

Ik heb een andere vraag.

Die beantwoorden we graag! Stuur ons een mailtje of maak een belafspraak en Channah belt je op een moment dat het jou uitkomt. Channah vindt het altijd leuk om kennis te maken, vrijblijvend advies te geven en met je mee te denken.

Kosten

Bij inschrijving voor 1 juni a.s.:

€ 888,43 (excl. BTW) / € 1.075,- (incl. BTW)

€ 805,79 (excl. BTW) / € 975,- (incl. BTW)

De prijs is inclusief:

 • Dagelijkse workshops
 • Coaching in individuele sessies met Channah en Jaap
 • 4 overnachtingen op een tweepersoonskamer in de Folkshegeskoalle, deze kamer deel je met één andere deelnemer (toeslag eigen kamer: € 30,- p.p.p.n.)
 • 4x ontbijt
 • 4x een lunchpakket
 • 3-gangen diner op maandag- en donderdagavond

Exclusief:

 • Vervoer van en naar de locatie. Denk hierbij om het op tijd boeken van de overtocht
 • Evt. toeslag eigen kamer (€ 30,- p.p.p.n.)
 • Evt. aanpassingen aan het eten op basis van dieetwensen (€ 5,- p.p.p.d.)
 • Avondeten op dinsdag en woensdag
 • Snacks / tussendoortjes, drankjes

CONTACT

Heb je een vraag, wil je meer informatie of even bellen om te kijken wat LalaLab voor je kan betekenen? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Liever even bellen? Maak een telefonische afspraak via ons menu ('Kennismakingsgesprek').