fbpx
11 t/m 15 september 2023

SONGWRITING RETREAT
op Terschelling

Een inspirerende zomerweek waarin je leert over zangtechniek en songwriting, met tijd en ruimte om te schrijven, zingen en te werken aan je muzikale ideeën. Deze songwriting vakantie wordt begeleid door Annemarie Hilbrands en Channah van 't Riet.
INSCHRIJVING GEOPEND

Zing je graag en heb je je altijd al eens in songwriting willen verdiepen?

Zoek je tijd en ruimte om te werken aan je eigen geluid?

Heb je behoefte aan inspiratie van andere bevlogen muziekmakers?

Doe dan mee met dit Songwriting Retreat op één van de mooiste plekken van Nederland! Tijdens deze midweek van maandag 11 t/m vrijdag 15 september 2023 gaan we aan de slag met je stem, je schrijf-skills en je tekstbeleving. Met twee ervaren docenten en in een kleine groep maak je in deze workshop een grote sprong vooruit wat betreft je zang en zelfvertrouwen en leer je een aantal fijne kneepjes op songwriting-gebied. Daarnaast is er voldoende vrije tijd om van Terschelling te genieten. Een perfecte manier om de zomer af te sluiten!

De locatie is coronaproof. We werken bewust in een kleine groep, op een ruime locatie, met veel mogelijkheid om buiten te zijn en en te werken.

Dit Songwriting Retreat wordt georganiseerd door LalaLab i.s.m. Vocal Freedom en de Folkshegeskoalle.

Docenten

annemarie2020

Annemarie Hilbrands

Annemarie Hilbrands is gediplomeerd en geautoriseerd CVT-docent na een 3-jarige opleiding aan het zanginstituut van Cathrine Sadolin. Ze heeft haar eigen lespraktijk in Amsterdam, Vocal Freedom. Met een goede zangtechniek ontdek je meer mogelijkheden van je stem en kun je vrijer zingen. Annemarie kan je helpen met bijvoorbeeld het halen van hoge/lage noten, volumes, stabiliteit van noten, ademsteun etc. Naast privéleerlingen heeft ze les gegeven aan studenten van Theateropleiding Selma Susanna en zang- en spreekstem-workshops aan docenten van de Muziekschool Amsterdam. Begin 2021 kwam Annemarie’s debuutalbum uit, met haar eigen songs.

"Ik hecht veel waarde aan een goede en veilige sfeer in de les, zodat je je vrij voelt om te experimenteren. Het zingen is bij mij ook niet allemaal vanzelf gegaan! Ik begrijp heel goed over welke drempels je soms heen moet stappen."

Annemarie Hilbrands
channah_74

Channah van 't Riet

Channah van ’t Riet studeerde zang & songwriting aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde hier lessen bij o.a. Anouk en Mathilde Santing. In de jaren hierna deed zij honderden optredens (o.a. Concertgebouw, Paradiso, radio en televisie) en bracht zij een album en twee EP’s uit. In 2022 volgde een nieuwe EP en een theatertour, waarin zij haar voorstelling ‘Songs for Leonard’ speelde voor uitverkochte zalen.
Daarnaast zette zij songwriting academie LalaLab op, waarin zij beginnende en ervaren songwriters coacht in het schrijven en naar buiten brengen van eigen nummers. Channah kan je helpen met je zang, instrumentbeheersing, het schrijven van liedjes en je podiumpresentatie.

"We hebben ervoor gekozen om de groep klein te houden, zo weten we zeker dat je de intensieve begeleiding krijgt die jij verdient. Door deze geconcentreerde aandacht kunnen we in een week heel veel bereiken!"

Channah van 't Riet

Voor wie?

Deze song vakantie is bedoeld voor beginnende singer-songwriters én voor iedereen die het schrijven van liedjes graag zou willen leren. Blijf je steken in het maken van eigen songs, of weet je niet waar je moet beginnen? Of wil je graag je zangstem verder ontwikkelen? In de individuele sessies is er tijd en ruimte om met de docenten in te gaan op jouw vragen.

Programma

Maandag 11 september, vanaf 14.00 uur

Aankomst in de Folkshegeskoalle en inchecken in de kamers. ’s Avonds maken we kennis met elkaar tijdens een gezamenlijk diner.

Dinsdag 12 september

We starten om 10.00 uur met een Workshop Songwriting. Na een lunchpauze is het tijd voor je eigen sessie met de docent, waarin je werkt aan jouw liedjes en vraagstukken op zang- of songwritinggebied.

Woensdag 13 september

We starten om 10.00 uur met een Workshop Complete Vocal Technique. Na een lunchpauze is het tijd voor je eigen sessie met de docent, waarin je werkt aan jouw liedjes en vraagstukken op zang- of songwritinggebied.

Donderdag 14 september

’s Ochtends komen we voor een workshop bij elkaar. In de middag is er ruimte om te werken aan je eigen songs, of om het eiland te verkennen. ’s Avonds geven we acte de présence tijdens het slotoptreden.

Vrijdag 15 september

In de ochtend sluiten we de week passend af.

Locatie

Folkshegeskoalle, Badweg Hoorn 11, Hoorn, Terschelling

Veelgestelde vragen

Voor wie is zomerweek bedoeld?

Deze midweek is bedoeld voor beginnende singer-songwriters én voor iedereen die het schrijven van liedjes graag zou willen leren.

Is er een minimum leeftijd?

In onze groepen songwriters variëren de leeftijden tussen de 15 en de 75. Alle leeftijdsklasses komen voorbij. En het grappige is, dat deze variatie veel voordelen heeft, en eigenlijk geen nadelen. Met muziek als grote gedeelde liefde vindt iedereen aansluiting, kennis en inspiratie bij elkaar.

Ik heb eerder aan een songwriting workshop meegedaan. Kan ik weer meedoen?

Omdat deze zomerweek qua locatie, opzet en sfeer heel anders zal zijn dan de eerdere workshops en bootcamps die we georganiseerd hebben, ben je van harte uitgenodigd om weer deel te nemen. We focussen in deze week op jouw eigen muzikale ontwikkeling en er is dan ook heel veel ruimte voor eigen sessies met de docenten. Ook is er veel tijd om zelf, solo of samen, te schrijven, te oefenen of het eiland te verkennen.

Ik heb een andere vraag.

Die beantwoorden we graag! Stuur ons een mailtje of maak een belafspraak en Channah belt je op een moment dat het jou uitkomt. Channah vindt het altijd leuk om kennis te maken, vrijblijvend advies te geven en met je mee te denken.

Kosten

€ 975,- (incl. 21% BTW)

VROEGBOEKKORTING TOT 1 MEI 2023:

€ 875,- (incl. 21% BTW)

De prijs is inclusief:

 • Workshops (o.a. zang en songwriting)
 • Coaching in een individuele sessie met beide docenten
 • 4 overnachtingen op een tweepersoonskamer in de Folkshegeskoalle, deze kamer deel je met één andere deelnemer (toeslag eigen kamer: € 80,-)
 • 4x ontbijt
 • 4x een lunchpakket
 • Diner op maandag- en donderdagavond (vegetarisch / niet-vegetarisch)

Exclusief:

 • Vervoer van en naar de locatie. Denk hierbij om het op tijd boeken van de overtocht
 • Evt. toeslag eigen kamer (€ 20,- p.p.p.n.)
 • Evt. aanpassingen aan het eten op basis van dieetwensen (€ 5,- p.p.p.d.)
 • Avondeten op dinsdag en woensdag
 • Snacks / tussendoortjes, drankjes

CONTACT

Heb je een vraag, wil je meer informatie of even bellen om te kijken wat LalaLab voor je kan betekenen? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Liever even bellen? Maak een telefonische afspraak via ons menu ('Kennismakingsgesprek').