fbpx
11 t/m 15 september 2023

SONGWRITING RETREAT
op Terschelling

Een inspirerende zomerweek waarin je leert over zangtechniek en songwriting, met tijd en ruimte om te schrijven, zingen en te werken aan je muzikale ideeën. Deze songwriting vakantie wordt begeleid door Margriet Sjoerdsma, Channah van 't Riet en Jaap Roggeveen.
VOLGEBOEKT!

Zing je graag en heb je je altijd al eens in songwriting willen verdiepen?

Zoek je tijd en ruimte om te werken aan je eigen geluid?

Heb je behoefte aan inspiratie van andere bevlogen muziekmakers?

Doe dan mee met dit Songwriting Retreat op één van de mooiste plekken van Nederland! Tijdens deze midweek van maandag 11 t/m vrijdag 15 september 2023 gaan we aan de slag met je stem, je schrijf-skills en je tekstbeleving. Met twee ervaren docenten en in een kleine groep maak je in deze workshop een grote sprong vooruit wat betreft je zang en zelfvertrouwen en leer je een aantal fijne kneepjes op songwriting-gebied. Daarnaast is er voldoende vrije tijd om van Terschelling te genieten. Een perfecte manier om de zomer af te sluiten!

We werken bewust in een kleine groep, op een ruime locatie, met veel mogelijkheid om buiten te zijn en en te werken.

Dit Songwriting Retreat wordt georganiseerd door LalaLab i.s.m. Vocal Freedom en de Folkshegeskoalle.

Voor wie?

Deze song vakantie is bedoeld voor beginnende singer-songwriters én voor iedereen die het schrijven van liedjes graag zou willen leren. Blijf je steken in het maken van eigen songs, of weet je niet waar je moet beginnen? Of wil je graag je zangstem verder ontwikkelen? In de individuele sessies is er tijd en ruimte om met de docenten in te gaan op jouw vragen.

Programma

Maandag 11 september, vanaf 14.00 uur

Aankomst in de Folkshegeskoalle en inchecken in de kamers. ’s Avonds maken we kennis met elkaar tijdens een gezamenlijk diner.

Dinsdag 12 september

We starten om 10.00 uur met een Workshop Songwriting. Na een lunchpauze is het tijd voor je eigen sessie met de docent, waarin je werkt aan jouw liedjes en vraagstukken op zang- of songwritinggebied.

Woensdag 13 september

We starten om 10.00 uur met een Workshop Complete Vocal Technique. Na een lunchpauze is het tijd voor je eigen sessie met de docent, waarin je werkt aan jouw liedjes en vraagstukken op zang- of songwritinggebied.

Donderdag 14 september

’s Ochtends komen we voor een workshop bij elkaar. In de middag is er ruimte om te werken aan je eigen songs, of om het eiland te verkennen. ’s Avonds geven we acte de présence tijdens het slotoptreden.

Vrijdag 15 september

In de ochtend sluiten we de week passend af.

Locatie

Folkshegeskoalle, Badweg Hoorn 11, Hoorn, Terschelling

Docenten

channah_74

Channah van 't Riet

Channah van ’t Riet studeerde zang & songwriting aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde hier lessen bij o.a. Anouk en Mathilde Santing. In de jaren hierna deed zij honderden optredens (o.a. Concertgebouw, Paradiso, radio en televisie) en bracht zij een album en twee EP’s uit. In 2022 volgde een nieuwe EP, ‘A Waiting Game’. Op dit moment tourt zij langs de theaters met haar muziektheatervoorstelling ‘Songs for Leonard’, een ode aan Leonard Cohen, en trekt ze hiermee uitverkochte zalen.
Daarnaast zette zij songwriting academie LalaLab op, waarin zij al honderden beginnende en ervaren songwriters coachte in het schrijven en naar buiten brengen van eigen nummers.

EqpOrcU1_400x400

Margriet Sjoerdsma

Margriet Sjoerdsma is geautoriseerd CVT-docente en werkt o.a. voor de Rockacademie in Tilburg. Zangeres en songwriter Margriet maakte zeven cd’s, die haar o.a. naar het North Sea Jazz Festival, het Concertgebouw en Paradiso brachten. Ze toerde met verschillende formaties door Bulgarije, Kroatië, Thailand, Taiwan en Zuid-Korea. Met ‘Margriet Sjoerdsma: A Tribute to Eva Cassidy ft. Dan Cassidy’ bracht zij, in uitverkochte zalen door het hele land, een eerbetoon aan zangeres Eva Cassidy.
In 2016 verbleef Margriet 3 maanden in Noorwegen om haar nieuwe plaat bij elkaar te schrijven, welke zij in 2018 opnam met Tobias Fröberg, de producer van Ane Brun. Deze plaat kwam in 2019 uit onder de naam ‘Odelion’. In 2020 volgde haar nieuwste album, met haar eigen orkest: het Odelion Orchestra, waar zij in 2021 een Edison voor kreeg.
Op dit moment toert zij met muziektheatervoorstelling ‘Stop de tijd’ door het land.

jaap-roggeveen-1-1

Jaap Roggeveen

Jaap Roggeveen is singer-songwriter en al bijna 20 jaar een bevlogen en motiverende docent in songwriting en productie aan de Artez Popacademie in Enschede en hielp al honderden studenten. Naast zijn eigen projecten componeert en produceert hij in elk genre, zo werkt hij o.a. met Shirma Rouse, Wolter Kroes en Xander de Buisonjé. Jaap ontwikkelde voor het conservatorium diverse onderwijsprogramma’s in songwriting en begeleidt studenten intensief. Hij overziet altijd het geheel, zonder de details uit het oog te verliezen.

"We hebben ervoor gekozen om de groep klein te houden, zo weten we zeker dat je de intensieve begeleiding krijgt die jij verdient. Door deze geconcentreerde aandacht kunnen we in een week heel veel bereiken!"

Channah van 't Riet

Veelgestelde vragen

Voor wie is zomerweek bedoeld?

Deze midweek is bedoeld voor singer-songwriters van elk niveau én voor iedereen die het schrijven van liedjes graag zou willen leren. Omdat we met meerdere docenten werken in een kleine groep, is er alle tijd en ruimte om in te tunen op jouw vragen en niveau.

Is er een minimum leeftijd?

In onze groepen songwriters variëren de leeftijden tussen de 15 en de 75. Alle leeftijdsklasses komen voorbij. En het grappige is, dat deze variatie veel voordelen heeft, en eigenlijk geen nadelen. Met muziek als grote gedeelde liefde vindt iedereen aansluiting, kennis en inspiratie bij elkaar.

Ik heb eerder aan een songwriting workshop meegedaan. Kan ik weer meedoen?

Omdat deze zomerweek qua locatie, opzet en sfeer heel anders zal zijn dan de eerdere workshops en bootcamps die we georganiseerd hebben, ben je van harte uitgenodigd om weer deel te nemen. We focussen in deze week op jouw eigen muzikale ontwikkeling en er is dan ook heel veel ruimte voor eigen sessies met de docenten. Ook is er veel tijd om zelf, solo of samen, te schrijven, te oefenen of het eiland te verkennen.

Ik heb een andere vraag.

Die beantwoorden we graag! Stuur ons een mailtje of maak een belafspraak en Channah belt je op een moment dat het jou uitkomt. Channah vindt het altijd leuk om kennis te maken, vrijblijvend advies te geven en met je mee te denken.

Kosten

€ 805,79 (excl. BTW) / € 975,- (incl. BTW)

De prijs is inclusief:

 • Workshops (o.a. zang en songwriting)
 • Coaching in individuele sessies met Channah, Margriet en Jaap
 • 4 overnachtingen op een tweepersoonskamer in de Folkshegeskoalle, deze kamer deel je met één andere deelnemer (toeslag eigen kamer: € 80,-)
 • 4x ontbijt
 • 4x een lunchpakket
 • Diner op maandag- en donderdagavond (vegetarisch / niet-vegetarisch)

Exclusief:

 • Vervoer van en naar de locatie. Denk hierbij om het op tijd boeken van de overtocht
 • Evt. toeslag eigen kamer (€ 20,- p.p.p.n.)
 • Evt. aanpassingen aan het eten op basis van dieetwensen (€ 5,- p.p.p.d.)
 • Avondeten op dinsdag en woensdag
 • Snacks / tussendoortjes, drankjes

CONTACT

Heb je een vraag, wil je meer informatie of even bellen om te kijken wat LalaLab voor je kan betekenen? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Liever even bellen? Maak een telefonische afspraak via ons menu ('Kennismakingsgesprek').