fbpx
9 en 10 februari '19, Amsterdam

SING YOUR SONG BOOTCAMP

Een inspirerend workshopweekend waarin je leert over zangtechniek, songwriting en podiumpresentatie én het podium opstapt met een song naar keuze. Deze bootcamp wordt begeleid door Annemarie Hilbrands en Channah van 't Riet.
NOG MAAR ENKELE PLEKKEN, SCHRIJF JE SNEL IN!

Vol vertrouwen op het podium leren staan met je favoriete of je eigen lied? Tijdens een intensief zangweekend zetten we de puntjes op de i van een nummer waarmee jij in de spotlights gaat staan, naar keuze begeleid door onze professionele pianist. Dat kan een bestaand nummer of een eigen song zijn. We gaan aan de slag met zangtechniek, songwriting, tekstbeleving en podiumpresentatie – zo werken we toe naar een optreden voor publiek op zondagmiddag.

Met twee ervaren docenten en in een kleine groep (max. 7 deelnemers) maak je in deze workshop een grote sprong vooruit wat betreft je zang en zelfvertrouwen op het podium en leer je een aantal fijne kneepjes op songwriting-gebied.

Dit workshopweekend wordt georganiseerd door LalaLab i.s.m. Vocal Freedom.

Docenten

Annemarie Hilbrands

Annemarie Hilbrands

Annemarie Hilbrands is gediplomeerd en geautoriseerd CVT-docent na een 3-jarige opleiding aan het zanginstituut van Cathrine Sadolin. Ze heeft haar eigen lespraktijk in Amsterdam, Vocal Freedom. Met een goede zangtechniek ontdek je meer mogelijkheden van je stem en kun je vrijer zingen. Annemarie kan je helpen met bijvoorbeeld het halen van hoge/lage noten, volumes, stabiliteit van noten, ademsteun etc. Naast privéleerlingen heeft ze les gegeven aan studenten van Theateropleiding Selma Susanna en zang- en spreekstem-workshops aan docenten van de Muziekschool Amsterdam.

"Ik hecht veel waarde aan een goede en veilige sfeer in de les, zodat je je vrij voelt om te experimenteren. Het zingen is bij mij ook niet allemaal vanzelf gegaan! Ik begrijp heel goed over welke drempels je soms heen moet stappen."
Annemarie Hilbrands
channah_74

Channah van 't Riet

Channah van ’t Riet studeerde zang & songwriting aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde hier lessen bij o.a. Anouk en Mathilde Santing. In de jaren hierna deed zij honderden optredens (o.a. Concertgebouw, Paradiso, radio en televisie) en bracht zij een album en twee EP’s uit. Daarnaast zette zij songwriting academie LalaLab op, waarin zij beginnende en ervaren songwriters coacht in het schrijven en naar buiten brengen van eigen nummers. Channah kan je helpen met je zang, instrumentbeheersing, het schrijven van liedjes en je podiumpresentatie.

"We hebben ervoor gekozen om de groep klein te houden, zo weten we zeker dat je de intensieve begeleiding krijgt die jij verdient. Door deze geconcentreerde aandacht kunnen we in een weekend veel bereiken, zowel in je muziek en je podiumpresentatie als in je persoonlijke groei."
Channah van 't Riet

Programma

Zaterdag 9 februari, 10.00 uur

Kennismaking en warming up (locatie: Tugela85).

10.30 uur: Workshop zangtechniek

Wil je makkelijker en vrijer zingen, eindelijk die lastige noot halen? Met de praktische tips van de moderne zangmethode Complete Vocal Technique haal je meer uit je stem.

11.30 uur: Workshop songwriting

Schrijf je al eigen nummers of zou je het wel eens willen proberen? Wat maakt een liedje goed? Met deze tips & tricks kom je een stap verder – ook als het helemaal nieuw voor je is.

12.30 uur

Lunch.

13.30 - 16.00 uur: Individueel zingen

Jouw favoriete nummer (een cover of een eigen song) staat dit weekend centraal. Je zingt het nummer voor de groep en gaat aan de slag met de docenten. Zo ervaar je al hoe het is om voor een publiek te staan. Je kunt hulp en advies krijgen op het gebied van zangtechniek, tekstbeleving, compositie/tekst van je eigen song, etc. Ook kun je de groep gebruiken als klankbord.

Zondag 10 februari, 13.00 uur

We werken op het podium aan presentatie, microfoon- en podiumtechniek (locatie: Jungle).

14.00 uur: Soundcheck

Tijdens de soundcheck coachen we je om met zoveel mogelijk plezier en vertrouwen op het podium te staan.

15.00 uur: Oefenen met pianist

Je oefent je nummer met onze pianist. Wil je jezelf begeleiden dan kan dat natuurlijk, ook bijvoorbeeld met gitaar.

16.00 uur: Optreden!

Je treedt op tijdens open podium Singing Sunday in podium Jungle.

18.00 uur: Afronding & borrel

We praten na en geven nog wat laatste tips tijdens een gezellige afsluitende borrel.

Locaties

Zaterdag: Tugela85, Tugelaweg 85, Amsterdam

Zondag: Jungle, Tweede van Swindenstraat 26, Amsterdam

Kosten

€ 284,-, incl. 21% BTW / € 234,71 excl. BTW.

De prijs in inclusief:

  • Workshops zang, songwriting en podiumpresentatie
  • Coaching in een individuele sessie met beide docenten
  • Een optreden met nummer naar keuze in podium Jungle
  • Begeleiding door een professionele pianist
  • Koffie, thee en snacks op zaterdag
  • Een drankje tijdens de afsluitende borrel

Exclusief:

  • Lunch
  • Consumpties tijdens het optreden op zondag

CONTACT

Heb je een vraag, wil je meer informatie of even bellen om te kijken wat LalaLab voor je kan betekenen? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.