fbpx
28 t/m 30 april 2023, Volendam

SINGER-SONGWRITER WEEKEND

Schrijven met andere songwriters, optreden tijdens een open mic en als kers op de taart je liedje opnemen in de studio. Op één van de mooiste plekken van Nederland beleef je een inspirerend muziekweekend met creatieve liedjesschrijvers.
DE INSCHRIJVING IS NU GEOPEND

Zin om een weekend lang te schrijven en de studio in te gaan, alleen of met andere muzikanten? In muziekstad Volendam ga je twee dagen aan de slag met je eigen muziek. In de inspirerende studio van Arnold Mühren (The Cats) krijg je workshops, schrijfopdrachten en feedback op je songs en alle kans te schaven aan je muziek. Tijdens de open mic van het PX Songwriters Guild hoor je vele andere singer-songwriters en krijg je de kans zelf ook op te treden. Ook nemen we één van je songs op en ga je met een mooie demo naar huis!

Dit songwriting camp wordt georganiseerd door LalaLab i.s.m. King Forward Records.

Hosts

Frank Bond Alasca

Frank Bond

Frank Bond is singer-songwriter en frontman van de indie-folkband AlascA, waarmee hij twee albums uitbracht. De band speelde diverse clubtours door Nederland, was meerdere malen te gast bij DWDD en tourde door Italië, Duitsland en Engeland. Daarnaast is Frank actief als songwriter, als producer in de studio en als manager van het onafhankelijke platenlabel King Forward Records.

"Mijn muziek is tekst- en betekenisgedreven en dat is niet gek, gezien mijn academische achtergrond als literatuurwetenschapper en Masterscriptie over het werk van Bob Dylan."

Frank Bond
channah_74

Channah van 't Riet

Channah van ’t Riet studeerde zang & songwriting aan het Conservatorium van Amsterdam. In de jaren die volgden deed zij honderden optredens in binnen- en buitenland (o.a. Concertgebouw, Paradiso, radio en televisie), bracht zij een album en meerdere EP’s uit en schreef zij samen met o.a. Anouk. Daarnaast zette zij songwriting academie LalaLab op, waarin zij beginnende en ervaren songwriters coacht in het schrijven en naar buiten brengen van eigen nummers. In 2018 werkte zij een periode als ‘singer-songwriter in residence’ in Canada. Momenteel toert zij met muziektheatervoorstelling ‘Songs for Leonard’ door Nederland.

"Ik schrijf het beste op een onbekende, mooie plek, het liefst vlakbij zee of in de bergen. In een inspirerende omgeving kom je tot de beste ideeën!"

Channah van 't Riet

Programma

Vrijdag 28 april, vanaf 17.00 uur

We ontvangen de vroege incheckers met een hapje en een drankje in de Arnold Mühren Studio.

Maaltijd in de PX

In poppodium PX staat er een maaltijd voor je klaar en maak je kennis met elkaar, voorafgaand aan de open mic-avond van het PX Songwriters Guild. Dieetwensen? Geef het bij je inschrijving aan ons door.

20.00 uur: Open mic

We zijn te gast bij de open mic van het PX Songwriters Guild. Hier hoor je singer-songwriters uit de regio en krijg je zelf de kans op te treden met je eigen muziek.

Overnachting in The Studio Guesthouse

Je slaapt boven de Arnold Mühren Studio: in The Studio Guesthouse. (NB: Wanneer de kamers in The Studio Guesthouse volgeboekt zijn, reserveert LalaLab een plek voor je bij een bed & breakfast in de buurt.)

Zaterdag 29 april, 10.00 uur

Na een ontbijtje in het Guesthouse krijg je een rondleiding door de Arnold Mühren Studio.

10.30 uur

Workshop & schrijfopdracht

13.00 uur

Over de lunch hoef je dit weekend niet na te denken, die verzorgen wij voor je.

14.00 uur

In de middag ga je schrijven aan een opdracht naar keuze, waarbij je ondertussen coaching, feedback en tips krijgt van Channah en Frank.

18.00 uur

In de avond ben je vrij om te doen wat je wilt: misschien wil je een hapje eten in Volendam, de omgeving verkennen, of verder werken aan je eigen songs, solo of met elkaar.

Zondag 30 april, 10.00 uur

In een korte workshop vertelt Frank je over studiotechniek en geeft hij tips & tricks voor het opnemen van je nummer.

10.30 uur

In een tijdvak naar keuze ga je de studio in. O.l.v. Frank neem je één van je eigen nummers op.

13.00 uur

Gezamenlijke lunch.

14.00 uur

Buiten je studiosessie om is er alle ruimte om zelf verder te schrijven. Eén van onze docenten is aanwezig voor tips en feedback.

16.00 uur: Afronding

We praten na en geven nog wat laatste tips tijdens een gezellige afsluiting.

Verblijf

De workshops en schrijfsessies vinden plaats in de Arnold Mühren Studio en de naastgelegen King Forward Records Studio.

Daarnaast ben je dit weekend te gast in The Studio Guesthouse, boven de Arnold Mühren Studio. Vele bekende internationale artiesten hebben hier overnacht tijdens het opnemen van hun platen.
Elke slaapkamer is voorzien van een eigen badkamer en zithoek. De haven van Volendam bevindt zich op loopafstand.

Je deelt je kamer met één andere deelnemer. Wil je graag een eigen kamer, dan kan LalaLab je adviseren over bed & breakfasts in de buurt.

The Studio Guesthouse, Noordeinde 103-104, Volendam

Prijs

Het weekend komt inclusief workshops, coaching, studio opnames van een song naar keuze, een gegarandeerde plek op de open mic, twee overnachtingen met ontbijt (gedeelde kamer) en twee keer lunch en kost € 595,-.

Bij inschrijving voor 1 januari 2023 krijg je vroegboekkorting en betaal je € 540,-, incl. BTW .

De prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Betaling in termijnen is mogelijk.

De prijs is inclusief:

 • Studio-opnames van een song naar keuze
 • Workshops en coaching van twee ervaren docenten
 • Schrijfsessies met andere songwriters
 • Optreden tijdens de open mic van het PX Songwriters Guild
 • Twee overnachtingen in een hotelkamer met badkamer, toiletartikelen, zithoek, flatscreen tv en Wifi. Je deelt de kamer met één andere singer-songwriter
 • Maaltijd bij aankomst op vrijdagavond
 • Twee keer ontbijt
 • Twee keer lunch
 • Koffie, thee, snacks

Exclusief:

 • Diner op zaterdagavond
 • Consumpties buiten de workshoptijden, bijvoorbeeld tijdens de open mic avond
 • Mix/master van je nummer (evt. los bij te boeken na afloop van het weekend). Je krijgt wel een ruwe mix mee naar huis.

Singer-songwriters over de activiteiten van LalaLab:

CONTACT

Heb je een vraag, wil je meer informatie of even bellen om te kijken wat LalaLab voor je kan betekenen? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Liever even bellen? Maak een telefonische afspraak via ons menu ('Kennismakingsgesprek').