fbpx
21 en 22 september 2019, Volendam

SINGER-SONGWRITER WEEKEND

Schrijven met andere songwriters, optreden tijdens een open mic en als kers op de taart je liedje opnemen in de studio. Op één van de mooiste plekken van Nederland beleef je een inspirerend muziekweekend met creatieve liedjesschrijvers.
BIJNA VOL - NOG ENKELE PLEKKEN BESCHIKBAAR!

Zin om een weekend lang te schrijven en de studio in te gaan, alleen of met andere muzikanten? In muziekstad Volendam ga je twee dagen aan de slag met je eigen muziek. In de inspirerende studio van Arnold Mühren (The Cats) krijg je workshops, schrijfopdrachten en feedback op je songs en alle kans te schaven aan je muziek. Tijdens de open mic van het PX Songwriters Guild hoor je vele andere singer-songwriters en krijg je de kans zelf ook op te treden. Ook nemen we één van je songs op en ga je met een mooie demo naar huis!

Dit songwriting camp wordt georganiseerd door LalaLab i.s.m. King Forward Records.

Hosts

Frank Bond Alasca

Frank Bond

Frank Bond is singer-songwriter en frontman van de indie-folkband AlascA, waarmee hij twee albums uitbracht. De band speelde diverse clubtours door Nederland, was meerdere malen te gast bij DWDD en tourde door Italië, Duitsland en Engeland. Daarnaast is Frank actief als songwriter, als producer in de studio en als manager van het onafhankelijke platenlabel King Forward Records.

"Mijn muziek is tekst- en betekenisgedreven en dat is niet gek, gezien mijn academische achtergrond als literatuurwetenschapper en Masterscriptie over het werk van Bob Dylan."
Frank Bond
channah_74

Channah van 't Riet

Channah van ’t Riet studeerde zang & songwriting aan het Conservatorium van Amsterdam. In de jaren die volgden deed zij honderden optredens in binnen- en buitenland (o.a. Concertgebouw, Paradiso, radio en televisie), bracht zij een album en twee EP’s uit en schreef zij samen met o.a. Anouk en Jenny Lane. Daarnaast zette zij songwriting academie LalaLab op, waarin zij beginnende en ervaren songwriters coacht in het schrijven en naar buiten brengen van eigen nummers.

"Ik schrijf het beste op een onbekende, mooie plek, het liefst vlakbij zee of in de bergen. In een inspirerende omgeving kom je tot de beste ideeën!"
Channah van 't Riet

Programma

Zaterdag 21 september, 10.00 uur

Aankomst en kennismaking (locatie: Arnold Mühren Studio).

11.00 uur

Workshop & schrijfopdracht

13.00 uur

Over de lunch hoef je dit weekend niet na te denken, die verzorgen wij voor je.

14.00 uur

In de middag ga je schrijven aan een opdracht naar keuze, waarbij je ondertussen coaching, feedback en tips krijgt van Channah en Frank.

20.00 uur: Open Mic

Nadat we in Volendam een hapje gegeten hebben met elkaar, zijn we te gast bij de open mic-avond van het PX Songwriters Guild. Hier hoor je singer-songwriters uit de regio en krijg je zelf de kans op te treden met je eigen muziek.

Zondag 22 september, 11.00 uur

In een korte workshop vertelt Frank je over studiotechniek en geeft hij tips & tricks voor het opnemen van je nummer.

11.30 uur

In een tijdvak naar keuze ga je de studio in. O.l.v. Frank neem je één van je eigen nummers op.

13.00 uur

Gezamenlijke lunch.

15.00 uur

Workshop en schrijfopdracht (facultatief).

16.30 uur: Afronding

We praten na en geven nog wat laatste tips tijdens een gezellige afsluiting.

Verblijf

De workshops en schrijfsessies vinden plaats in de Arnold Mühren Studio en de naastgelegen King Forward Records Studio.

Daarnaast ben je dit weekend te gast in The Studio Guesthouse, boven de Arnold Mühren Studio. Vele bekende internationale artiesten hebben hier overnacht tijdens het opnemen van hun platen.
Elke slaapkamer is voorzien van een eigen badkamer en zithoek. De haven van Volendam bevindt zich op loopafstand.

NB: The Studio Guesthouse heeft maar een beperkt aantal kamers. Wanneer deze volgeboekt zijn, dan reserveert LalaLab een verblijf voor je bij een bed & breakfast in de buurt.

The Studio Guesthouse, Noordeinde 103-104, Volendam

Prijs

Het weekend komt inclusief workshops, coaching, studio opnames van een song naar keuze, verblijf met ontbijt en twee keer lunch en kost € 397,-, incl. 21% BTW voor een eigen kamer/badkamer.
Voor een kamer die je deelt met één andere singer-songwriter betaal je € 350,-, incl. 21% BTW.

De prijzen zijn inclusief 21% BTW.

De prijs is inclusief:

  • Studio-opnames van een song naar keuze
  • Workshops en coaching van twee ervaren docenten
  • Schrijfsessies met andere songwriters
  • Hotelkamer met badkamer, toiletartikelen, zithoek, flatscreen tv en Wifi
  • Ontbijt
  • Twee keer lunch
  • Koffie, thee, snacks

Exclusief:

  • Diner op zaterdagavond
  • Consumpties buiten de workshoptijden
  • Mix/master van je nummer (evt. los bij te boeken na afloop van het weekend). Je krijgt wel een ruwe mix mee naar huis.

CONTACT

Heb je een vraag, wil je meer informatie of even bellen om te kijken wat LalaLab voor je kan betekenen? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.